به گزارش جام جم آنلاین، تب فوتبال در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به اوج رسیده است تا هواداران این رشته پر هیجان تمام جزئیات برگزاری این بازیها را مرور کرده و بتوانند عملکرد ۳۲ تیم حاضر در یکی از کوچکترین کشورهای حاشیه خلیج فارس را زیر ذره بین قرار دهند.
کشور قطر به عنوان میزبان این رقابتها نتوانست عملکرد قابل قبولی در این رقابتها داشته باشد تا با سه شکست متوالی در گروه A قعرنشین شده و از دور رقابتها حذف شود.
تیمهای ملی ایران و عربستان نیز به عنوان نمایندگان غرب آسیا نتوانستند مجوز حضور در مرحله حذفی را پیدا کنند تا کره جنوبی، ژاپن و استرالیا راهی مرحله بعدی شوند.
بدون شک ژاپن با پیروزی مقابل آلمان و اسپانیا در مرحله گروهی و بازی فنی قابل قبول در جدال با کرواسی در یک هشتم نهایی بهترین نتایج را در بین تیمهای آسیایی در جام ۲۰۲۲ گرفت.
«هاجیمه موریاسو» سرمربی وطنی تیم ملی ژاپن با عملکردی درخشان در چهار سال اخیر توانست فوتبال ژاپن را بار دیگر در صدر اخبار فوتبال دنیا قرار دهد. بازیکن پیشین تیم ملی ژاپن در حالی بین سالهای ۱۹۹۲-۱۹۹۶ توانست ۳۵ بار پیراهن این کشور را بر تن کند که فوتبال این کشور پس از بازنشستگی او سیر تحولش را آغاز کرد.
دوره نخست تغییر در فوتبال ژاپن با «فیلیپ تروسیه» سرمربی اهل فرانسه بین سالهای ۲۰۰۲- ۱۹۹۷ رقم خورد.
فدراسیون فوتبال ژاپن دوره تحول در ساختار فوتبال این کشور را همزمان با ورود تروسیه آغاز کرد. آنها مربیان مطرح و بازیکن ساز نظیر کارلوس کی روش را در همان دوره به ژاپن آوردند تا از تجربیات آنها استفاده کنند و آکادمیهای ورزشی را برای پیدا کردن استعدادهای فوتبالی ایجاد کنند.
موج دوم تغییرات در فوتبال ژاپن به عنوان پرافتخارترین تیم قاره آسیا با همراهی استادان دانشگاهی فیزیولوژی ورزشی این کشور همراه بود. تحقیقات گستردهای که با حضور مربیان نامدار فوتبال دنیا در رأس کادر فنی تیم ملی ایران همراه بود.
زیکو، ایویکا اوسیم، آلبرتو زاکه رونی، خاویر آگوئیره و وحید هلیل هودزیچ مربیانی بودند که تا ابتدای سال ۲۰۱۸ هدایت ساموراییها را بر عهده داشتند اما علم فیزیولوژی و ورزش سبب شد تا آنها بار دیگر به حضور مربیان خودی با دانش روز دنیا روی بیاورند.
هاجمیه موریاسو نماینده مکتبی است که فدراسیون فوتبال ژاپن تعیین کرده بود تا بتواند نسلی که خودش در ۲۰۱۷ با تیم جوانان پرورش داده بود را به لطف سرمایه گذاری در صنعت فوتبال دنیا هدایت کند.
کشور ژاپن با توجه به قراردادهای تجاری فراوانی که در حوزه ورزش عقد کرده است تبدیل به یکی از پایگاههای اصلی صنعتگران فوتبال شده است.
همین نگاه اقتصادی ویژه به ژاپن تأثیر بسزایی در جذب تعداد زیادی از بازیکنان فوتبال این کشور داشته است تا موریاتسو بتواند بازیکنان با استعداد خود را از بین لژیونرهای کشورش نیز انتخاب کند.
عملکرد موریاسو در جام جهانی ۲۰۱۸ او را در این مقام حفظ کرد تا بتواند نایب قهرمانی در جام ملتهای ۲۰۱۹ آسیا را رقم بزند و سپس در جام جهانی ۲۰۲۲ با میانگین سنی ۲۷/۸ سال بهترین عملکرد را در بین تیمهای آسیایی داشته باشد.
قطعاً موریاسو نسخه شفا بخش فوتبال ژاپن نیست بلکه فدراسیون فوتبال این کشور با کمک استادان دانشگاهی خود در حوزههای مختلف ورزش توانست پروژهای را در راستای استفاده از توان فنی تمام ارکان اجرایی خود در زمین فوتبال ترسیم و برای نتیجهگیری روی آنها سرمایه گذاری کند.
تعظیم موریاسو رو به سمت هواداران ژاپنی پس از شکست مقابل کرواسی در ضربات پنالتی یک هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ نشان دهنده عزم سیری ناپذیر فوتبال ملی این کشور است تا همچنان اهداف بلندپروازانه خود را پیگیر شوند.
شاید بد نباشد مدیران فوتبال ایران نیز با الگو برداری از همین نسخه ژاپنی به شناخت کامل از نحوه تربیت استعدادهای فوتبالی رسیده و بی آنکه دنبال اسمها برای هدایت تیم ملی باشند برنامهای مدون را برای موفقیت طراحی کنند تا تیمی که بهترین رنکینگ فیفا را در بین آسیایی داشت ضعیفترین نتایج را در بین نمایندگاه قاره کهن در قطر ۲۰۲۲ تجربه نکند.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد